Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 22:19 - Нова жертва на кучешката мания – „Почина Виктория – на 1г. и 10 месеца, нахапана от ловно куче”
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 7223 Коментари: 10 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Детето, което вчера беше нахапано от ловджийско куче

image


в силистренското село Ситово, е починало от раните си в силистренската болница, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

     Виктория - на година и 10 месеца, бе приета в болницата в Силистра с разкъсвания по шията и главата. Ловното куче било вързано в двора на съседите. Момиченцето минало през отвор в оградата, за да си поиграе с животното, което внезапно го нападнало.

    Майката се притекла на помощ и едва изтръгнала детето от зъбите на разяреното животно. Виктория загубила много кръв и е приета в интензивното отделение в травматичен шок. Близо денонощие лекарите се бориха за живота на момиченцето, но за съжаление без успех.

    По случая е започнато разследване. Срещу собственика на кучето е образувано досъдебно производство. Мъжът е отговорен, че не е положил достатъчно грижи за две ловни кучета, които отглеждал в двора си. Срещу 42-годишният мъж вече е образувана и наказателна преписка по чл. 325 т. 3 от НК, която предвижда затвор до 5 години и глоба до 10 хил. лв.

 

    По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра в областта са регистрирани 122 граждани, нападнати от кучета и други животни за първите осем месеца на годината.
   

http://www.livenews.bg/Pochina-nahapanata-ot-lovno-kuche-Viktoriya-38227

 

    Може ли общество, което цени кучетата повече децата си,  да продължава да съществува?!...

 




Гласувай:
9



1. d3bep - Не можем да избиваме кучетата за...
12.10.2012 22:23
Не можем да избиваме кучетата защото сред милион исрещи има единични случай на агресия, то в срещите на кучета с хора хората са много по - често агресивни и изобщо не търпят каквото и да е наказание.

Но кучето трябва да бъде приспано, друг вариант няма.
Макар че самата идея детенце на една година да премине само през отвор в оградата за да отиде при затворено и вързано куче.. Отваря въпроса: АМИ КЪДЕ Е БИЛА МАЙКА МУ?
То детенце на такава възраст едвам ходи само. Още повече момиченце. Как става тоя номер, промушванки през огради, кучета и прочие....
цитирай
2. kostadin - Виновен е стопанина му А кучето т...
12.10.2012 23:12
Виновен е стопанина му А кучето трябвада се умъртви Защо казваме ,че детето е убито от куче ,а се свеним да кажем ,че трябва кучето да бъде убито.Смешна работа е този хуманизъм при който народа за 20 години намаля с 2 милиона души
цитирай
3. watchtowerman - Сред обществото има психичнно болни. Но когато те станат ОПАСНИ за живота и здравето на околните,
13.10.2012 09:38
ги прибират в клиника. Тогава, защо се оставят свободно да се разхождат сред хората потенциално опасни животни? Щом има породи кучета, създадени за ДА УБИВАТ и хора, то тяхното съхранение не трябва да оставено по преценка на хорската индивидуалност, която също е потенциално опасна да излезе извън обществената нормалност. Тези кучета-убийци са си биологично оръжие и като такова, това оръжие трябва да се съхранява само на определени места - полиция, спец-армейски части.
цитирай
4. d3bep - И статията, и коментиращите нал...
13.10.2012 14:21
И статията, и коментиращите налагате шантав извод от проблема.
Очевидно има някаква неяснота по отношение на отва какво представлява ловно куче, и каков - дете на година и 10 месеца.

Кучето е вързано и зад ограда.
Единственото, за коеот може да се търси отговорност на стопанина му, ако сме държава ас нормални закони и власт, е за неподдържаната ограда, ако има изобщо как да го подведат под отговорност за това.

Дете на година и 10 месеца ходи с чужда помощ или като се подпира.
Седи върпоса, как това дете е прескочило през дупка в оградата и се е насочило към кучето. За мен това е куца версия, ако данните за възрастта на детето и дупката в оградата са верни, това ми изглежда невъзможно.
Във всек ислучай актът е:
- БЕЗПРИЗОРНО ДЕТЕ ВЛИЗА В ЧУЖД ИМОТ, КЪДЕТО НЯМА РАБОТА.
Факт. Ми то и на строеж може да влезе тогава и ток да го удари и в реката да падне, и кола да го блъсне... Де са родителите му се пита?
Дет каза един от изтритите по - горе, то по - вероятна седи версията майка му да си е играла на кумчо вълчо с ловеца и да е зарязала детето, отколкото детето да прескача огради и да атакува кучета.

Атакува е точната дума.
Децата на тази възраст са ужасни.
Те скубят и дърпат.
Едно дете на малк опо - голяма възраст хвана моят котарак за космите и се опита да го вдигне. Останаха топки кълбета в ръцете му. Котаракът изпищя, итой, който е много добродушен, се извъртя и изби на детето такъв шамар през лицето, че то падна по гъз и зарева... Добре, че го удари без нокти.
Най вероятно това се е случило и на кучето, а то е и вързано и няма къде да бяга.

Но е ловно, това означава че е сдъвквало поне зайци има стабилна захапка. И се е почувствало атакувано и вързано...

И ние седим при това положение и обсъждаме "кво да прайм с кучетата".
Такъв въпрос не седи. Кво да прайм с безотговорните родители е въпроса. Туй дете не живее в кучешката колиба на съседа.
цитирай
5. d3bep - Всъщност ето го кучето убиец, най - ...
13.10.2012 14:31
Всъщност ето го кучето убиец, най - обикновена хрътка, дори май е смес.
Курцхаар, поинтер, риджбек.. Не ги разбирам много, но там някъде е, обикновена порода, ползвана и за декоративна.... Не е бултериер.
http://static.blitz.bg/thumbnails/640/201210/20121012.sznacopxnw.jpg

А интересен факт е, че синът на същото семейство преди два месеца се е пребил, падайки от високо... Т.е. оказва се че и аз самият не знам колко съм бил прав с предният си пост. То детето не е можело да падне от строеж, ми направо си е паднало...
Ама другото, това е измислило нов начин да се утрепе безпризорно.

Мисля, че за престъпна небрежност трябва да съдят определено семейството, а не кучкаря.
цитирай
6. seasonofthewitch - Кучето Е било вързано!Стига с ва...
13.10.2012 14:42
Кучето Е било вързано!Стига с тези глупости,kostadin !Къде е вината на собственика на кучето или на кучето в случая?Защо вързано куче,което е умъртвило,някой,които му влиза в територията трябва да се застреля,след като е там за пазач?
цитирай
7. dolsineq - Горкото детенце. . . за мен имат вина ...
13.10.2012 14:49
Горкото детенце... за мен имат вина и родителите, че са оставили без надзор детето си... Това е бебе, как ще го пуснеш само...
цитирай
8. zabavnata - Нелеп инцидент
13.10.2012 15:23
Къде е била майката? Едно бебе може да вземе кучето за играчка и да му бърка в очите, носа и устата. Не знаем как ще реагира животното. Майката защо не е пазила бебето? Можело е да падне някъде, да се залее с вряла вода и т.н., дори в собствения си дом.
Разбирам кучето да е било отвързано, да е влязло в двора на съседите или да е нападнало детето на улицата - собственика да го отнесе. Тук какво е виновен?
цитирай
9. watchtowerman - Ако електротехник подвърже неправилно електричеството към бойлер,
13.10.2012 16:16
и той експлодира в банята, или електрически ток порази къпещ се, електротехникът ще бъде виновен в "непредумишлено убийство". Но, ако подвързал бойлера съзнателно неправилно?! Тогава, убийството ще бъде с мотив за "умишлено".
Ако отглеждаш куче-убиец, това е направено съзнателно ИМЕННО с цел ЗА УБИЙСТВО. Когато имаш пистолет или пушка в къщи, оръжието се заключва в каса, нали, а не се дава да си играят с него децата. Защо? Ами, понеже оръжието може да убие.
цитирай
10. анонимен - Това е ужасно !!!
13.10.2012 16:31
Това е ужасно !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2264426
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол